Одбојкаши на финалном турниру

Miodrag Mitic/ март 29, 2017/ Вести/ 0komentari

Корисници Дома ученика средњих школа у Прокупљу учествовали су на спортским Регионалним сусретима ученичких домова који су одржани у Књажевцу. Поред прокупачких, на овим сусретима учествовали су средњошколци из Ниша, Алексинца, Зајечара, Бора, Врања, Лесковца, Бабушнице, Сурдулице и других градова југоисточне Србије.

– Спортска такмичења у мушкој и женској конкуренцији одржана су у стрељаштву, одбојци, малом фудбалу, стоном тенису и шаху. Најбоље резултате остварила је мушка одбојкашка екипа која је заузела прво место и квалификовала се за Републичко такмичење ученичких домова које ће се одржати 22. априла на Златибору, рекао је професор физичке културе Миладин Радоичић и додао да је задовољан учешћем прокупачких средњошколаца на овим спортским сусретима.

Директорка Дома ученика Јелена Вуковић захвалила се многим спортским клубовима који су учествовали у припреми ученика за ове сусрете.

– Тренери Стонотениског клуба, Одбојкашког клуба МОК “Топличанин”, фудбалских клубова у малом фудбалу “Прокупље” и “Долап”и запослени у ОШ “Ратко Павловић Ћићко” дали су велики допринос у припремама екипа за такмичење. Осим спортских сусрета, средњошколци су склопили нова пријатељства и дружили се са вршњацима из других градова, изјавила је Вуковић истакавши да је од оснивања установе 1953. године ово први пут да мушка одбојкашка екипа на регионалном такмичењу освоји прво место.

Да за ученике, васпитаче и стручне сараднике нема одмора говори чињеница да ће наредног викенда учествовати на такмичењу из класичне и модерне музике, фолклора, модерног плеса, израде ручних и ликовних радова и других културних дисциплина у Нишу.

– Осим школских активности у Дому се велика пажња поклања и ваннаставним активностима. То је и разлог зашто корисници на многим републичким и регионалним такмичењима остварују добре резултате, напоменула је директорка.

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*