Прокупачки Дом заблистао на Регионалној Домијади

Miodrag Mitic/ април 1, 2017/ Вести/ 0komentari

На 22. Регионалној домијади културног стваралаштва, која је данас одржана у Нишу Дом ученика средњих школа из Прокупља у свакој категорији освојио је места и у укупном пласману однео највише признања! Ово је изузетан успех за Дом и ученике који су се вредно спремали и који су најбољи у конкуренцији од 14 домова.

Тако су су освојили прва места за поетски приказ, најбољу мушку улогу, макетарство. Друга места су добили за модерну популарну песму, драмски приказ, костим,мозаик, а треће за етно песму. Десимир Станојевић који је као глумац био у жирију позвао је све глумце, односно учеснике драмских и поетских приказа да буду његови гости и одгледају „Зону Замфирову“ у Београду, а нишки домаћини организоваће ово путовање.

– Данас је Дом остварио потпуну доминацију и сви су нам честитали. То значи да су наши ученици заиста заблистали. Велико хвала свим сарадницима, васпитачима и свој деци која су данас остварила изузетне резултате. Ово је за Дом ученика у Прокупљу потпуно неко ново време, јер се ставио у исти ранг са највећим и најбољим домовима по резултатима – казала је директор Дома ученика Јелена Вуковић.

Она је додала да је овај културни део Домијаде одлично организован и да су деца поред такмичарског дела имала прилику да се друже са вршњацима из региона. За њу је Домијада управо то, прилика да се млади друже, размене искуства и наравно покажу колико је младост лепа, талентована и радна!

Претходно је у Књажевцу одржан спортски део Домијаде, где се мушка одбојкашка екипа пласирала на Републичко такмичење, а што се тиче културног дела прокупачки Дом иде на републичко такмичење у три категорије: макетарство, најбоља мушка улога и поестки приказ.

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*