Пример заједништва и организованости

Miodrag Mitic/ април 24, 2018/ Вести/ 0komentari

Добродошлицу у Прокупље, град Светог Прокопија, град у коме је, како легенда каже, столовао Југ Богдан са својих девет синова, пожелели смо учесницима 23. Регионалне домијаде, 14. априла 2018.године.
Било нам је задовољство да угостимо такмичаре из 13 домова Југоисточне Србије (Ниш, Врање, Књажевац, Неготин, Црна Трава, Пирот, Алексинац, Сурдулица, Бор, Зајечар, Босилеград, Лесковац).
Програм свечаног отварања спортских надметања, у Спортској хали „Др Зоран Ђинђић“, почео је дефилеом ученика – такмичара у шест дисциплина (мали фудбал, кошарка, одбојка, стони тенис, стрељаштво и шах). Химну Србије „ Боже, правде“ извео је Дечји хор Дома културе „Сањалице“а подстицању атмосфере и фер игре свој допринос је дао и фолклор Дома ученика.
Озбиљан приступ, студиозно планирање и припреме које су трајале од октобра месеца, Дом ученика, као установа која баштини традицију дугу 65. година, може послужити као пример добре организованости и заједничког духа. Да је, упркос великом ангажовању запослених, била неопходна помоћ и других установа и организација из града, пре свега локалне самоуправе, подсетила је директор дома, госпођа Јелена Вуковић. – Желим да уживате у младости, дружењу и понесете лепе утиске са овог такмичења. Хвала Општини Прокупље, свим организацијама и установама које су нам помогле у организацији- нагласила је Вуковић.
Свечаности отварања присуствовали су и начелник Топличког управног округа, господин Милан Аранђеловић, већница за просвету и спорт Маја Ранђеловић. Председник Општине Прокупље, господин Александар Симоновић се обратио свим присутним учесницима са жељом да имају пуно успеха у дружењу и такмичењу а затим и свечано отворио спортске сусрете.
Такмичарски дан је текао по планираној сатници. Најуспешнијим такмичарима су подељени пехари и медаље на свечаном затварању.
На 23. регионалној Домијади у спорту Прокупље, 14.04.2018.године , ученици Дома ученика Прокупље постигли су следеће резултате:
Одбојка (дечаци) I место
Одбојка (девојчице) II место
Кошарка (девојчице) I место
Стрељаштво (дечаци-екипно) III место
Шах (девојцице – екипно) III место
Иако је сатницом предвиђена додела пехара најуспешнијим такмичарима, сви су тог дана били победници, без обзира на резултате. Победници, зато што су изабрали спорт и зато што су били учесници Домијаде. Поред педагошког значаја, како ће остати записано у званичним извештајима, такмичење је, ипак, обележило дружење и нова познанства,значајна у годинама које долазе. На крају можемо са поносом рећи да је у потпуности остварена основна идеја водиља ове манифестације, садржана у мотивационој поруци штампаној на мајицама домијаде:
побеДу Односе саМо Истрајни и Јаки А Данас сам то јА.
На крају једно обавештење – такмичари у стоном тенису, шаху, и малом фудбалу мушкарци остају овде, а остали учесници нека потраже водиче по дисциплинама који су испред хале. Пуно среће на спортским теренима и видимо се у 19 часова на проглашењу победника.

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*