sort proizvodi

НАГРАДЕ КОРИСНИКА

ДОМСКА ФЕСТИВАЛСКА  ЈЕСЕН

Фестивал љубавне поезије „Иван Пангарић“

Најискреније песме о љубави настају у данима младости. У ученичким собама, под крововима Домова, кад мину све дневне бриге, млади песници своју љубав поверавају белини папира. Тако настају најлепше песме ученика који се представљају на финалној вечери Фестивала љубавне поезије „ Иван Пангарић“ у Сомбору. Право учешћа имају само најбољи радови ученика из Домова са територије читаве Србије.

Тако је 3.новембра 2017. године, пут Сомбора кренула Милица Илић чија је песма „Неизречена љубав“ те године ушла у ужи избор.

Песма „ Сусрет“, Анђелу Вучетић одвешће на фестивал следеће, 2018.године, где се дружила са младим песницима из тридесет других домова, баш у граду у коме је велики део свог живота провео и славни српски песник Лаза Костић.

Наш Дом изнедрио је још једну песникињу чије су песме „Прејако је“ и „ Узеше ти“ ушле у ужи избор фестивала 2021. То је Сандра Вељковић која нас је изнова изненадила талентом и креативношћу.

Филмски фестивал „ Дани Сретена Аџића“

На II Филмском фестивалу „Дани Сретена Аџића“ у Јагодини, 25.11.2017.године, филм Дома ученика Прокупље „Гласај за број 9“, освојио је прву награду за текст и тако постао најбоља прича фестивала. Филм се може погледати на https://www.youtube.com/watch?v=-L8PYVEDk8E.

На III Филмском фестивалу у Јагодини, 8.новембра 2018.године, још једном је потврђено да дешавања везана за домске активности на нивоу Србије не могу да прођу без нашег печата. Овог пута испричана је прва хорор прича фестивала и за то награђена специјалном наградом. Филм  „После 23h“ се може погледати на https://www.youtube.com/watch?v=01GFIZcTfwg

Хемијада

Прво учешће наших ученика на једанаестој по реду „Хемијади“ одржанаој 6. марта 2018. године у крагујевачком  Дому. На овом такмичењу у коме су се ученици свих домова из Србије надметали у знању из хемије представљали су нас Сања Поповић ,Марија Златановић и Ненад Богдановић.

У великој конкуренцији наш ученик Ненад Богдановић је освојио друго место.

 

 

ТРИ ДАНА ПУТОВАЊА – СУПЕР и НАЈ домац

Након свих активности у знак прослављања годишњице установе у којој живим и радимо, на ред долази слављење младости која овај Дом чини оним што јесте. Крај маја и одлазак још једне генерације матураната прави је тренутак да им се установа захвали за примерно владање, другарство, рад и поверење.

Три дана путовања првенствено је намењено ученицима завршних разреда. Креће се са тематском журком, други дан је резервисан за пребирање по успоменама матураната и сам његов ток зависи од избора њих самих. Трећег дана матуранти заједно са свим ученицима који су вредно радили током године, одлазе на једнодневни излет, где се у пригодном амбијенту, уз највећу захвалност, уручује диплома СУПЕР домац и НАЈ домац, ученицима који су оставили посебан траг током свог боравка у Дому.

Осим дипломе, ученицима за које Педагошко веће донесе одлуку да понесу ову престижну награду, уручују се и књига са посветом и ручни сат са угравираном титулом и годином.

Генерација 2016. године, одлази на излет на Копаоник предвођена својим СУПЕР домцем-Душаном Ђорђевићем.

Генерација 2017.године, на излету у Пролом бањи и Ђавољој вароши, присуствује награђивању Стефана Петровића за СУПЕР домца и Николу Стојковића за НАЈ домца.

На Калемегдану, испред уметничког павиљона „Цвијете Зузорић“, генерација 2018.године присуствовала је уручивању награде  НАЈ домац Ивани Јанковић, а специјалне награде су том приликом уручене  Јани Трајковић и Ани Јовановић.

Пут Сремских Карловаца, Новог Сада, Петроварадина и фрушкогорских манастира кренула је генерација 2019.године, предвођена својим СУПЕР домцем, Милентијем Миленковићем.

Услед  пандемије Covid 19 наградни излети нису организовани али су титуле СУПЕР домца и НАЈ домца уручене за:

  • генерацију 2020. године, Стефану Банковићу (СУПЕР домац)и Николи Ћирић (НАЈ домац)
  • генерацију 2021.године, Анђели Вучић (СУПЕР домац) и Марији Станишић (НАЈ домац).
close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %