sort proizvodi
news

Дом ученика у Прокупљу прославио 65. рођендан

Autor:

Дом ученика средњих школа у Прокупљу је поводом обележавања 65 година постојања и успешног рада, организовао Свечану академију која је одржана у Дому културе.

Прослави јубилеја присуствовали су бројни пријатељи ове установе, представници Министарства просвете, представници Града Прокупља, сарадници, ученици, запослени и пензионери Дома.

Присутне је поздравила директорка Дома ученика, Јелена Вуковић, која је изразила задовољство и захвалност свима који су дошли на свечаност, организовану поводом прославе јубилеја.

-Драго ми је што сте данас са нама да заједно уживамо у представљању Дома ученика као друге куће младим људима који остављају своје породице и одлазе у непознато да би даље градили своје животе. И ту на том путу имају помоћ и подршку Министарства просвете, запослених у Дому ученика, професора у својим школама и наравно Града Прокупља. Знамо да 65 година успешног и преданог рада свих нас који радимо и који смо радили у Дому, није мало. Године јесу ту да нас негде науче, да нам укажу на то колико је важна мудрост, колико је важно искуство, али и да нас подсете колико је важно да идемо у корак са временом. То је нешто што чини наш Дом посебним и на то смо веома поносни, казала је Вуковић и овом приликом се захвалила Министарству просвете, Сектору за ученички и студентски стандард, Граду Прокупљу, др Дарку Лакетићу, на најискренијој и најјачој подршци у остваривању  постављених циљева.

Поводом прославе 65 рођендана, Дом ученика доделио је захвалнице за подршку у раду установе, унапређење и модернизацију услова за учење и боравак ученика и допринос општем успеху.

Дом ученика доделио је захвалницу градоначелнику Прокупља, Мирославу Антовићу, за подршку и разумевање потреба Дома за пружањем квалитетних услова живота и рада ученика и запослених у Дому.

-Задовољство ми је што сам данас са вама и што присуствујем вашем јубилеју. Када се обележавају овакви датуми, радо се присетим тренутака проведених у дому, јер сам и сам домско дете. Могу да кажем да су сада услови  у овој установи на завидно високом нивоу, захваљујући директорки и васпитачима који су ученицима омогућили најквалитетније услове за живот и школовање, казао је градоначелник Прокупља Мирослав Антовић и додао да Град Прокупље подржава сваки пројекат Дома ученика и учешће на Домијадама и другим манифестацијама.

-Сваки ваш успех је и успех града, јер ви не представљате само вашу установу већ и наш град, рекао је Антовић.

Захвалница је додељена Министарству просвете Републике Србије и министарки Славици Ђукић Дејановић, за подршку у раду и  допринос у заједничком настојању да нам ученици буду млади успешни људи и будућност Републике Србије.

За успешну дугогодишњу сарадњу и унапређење и модернизацију ове установе, захвалница је додељена начелници Одсека за инвестиције Министарства просвете, Емилији Вуковић.

Захваливши се на овом признању, начелница Вуковић је казала да је овај Дом пре свега сигурно место за ученике, као и место које им омогућује да направе основе за њихов даљи живот.

-Желим да истакнем да ова установа постиже изузетне резултате на свим такмичењима, казала је Вуковић и пожелела много успеха и много генерација успешних и добрих људи.

Захвалница је додељена и Марини Хасановић, начелници одељења за послове ученичког и студентског стандарда, за подстицај и залагање да домови ученика буду све модерније и савременије установе у свету сталних иновација и у ефикасној примени што виших стандарда пословања.

Правна саветница у Одељењу за послове ученичког и студентског стандарда, Јелена Миња, добила је захвалницу за помоћ и подршку у препознавању потреба и настојања домова ученика као институција да се у савременим и захтевним временима суоче и изборе на исправан начин са пуно изазова, јер се само тако чува и негује прави смисао установа ученичког стандарда – подршка ученицима у школовању и животу.

Директорка Дома ученика Јелена Вуковић доделила је захвалницу и колективу ове установе, а њу је у име свих радника, примио  Миломир Мијалковић, запослен са најдужим радним стажом у Дому.

-Ову награду заслужује свако од запослених у нашој установи, уручена је мени као запосленом од скоро 40 година стажа, али је мени припала та част и задовољство да је у име целог колектива и примим, казао је Мијалковић.

Дом ученика у Прокупљу је поводом рођендана припремио богат културно-уметнички програм, у којем је публика уживала.

Наступио је хор Музичке школе „Корнелије Станковић“, под вођством диригента Сање Стојковић Антовић. Након извођења химне Србије, публику су увеселили са још неколико песама. Глумац аматерског позоришта „Хранислав Драгутиновић“, Небојша Миленковић, говорио је здравицу „Деца ти се рађала“ и поезију „Ја посадих виту јелу“.  Марија Окичић говорила је поезију „Писмо“ Војкана Окичића.

Гост свечане академије Дома ученика био је позоришни и телевизијски глумац Александар Дуњић, који је говорио цитате из књиге Јована Дучића „Благо цара Радована“.

Монолог „Сандуче“ извео је ученик Петар Јанаћковић, којег смо чули и у поетско-сценском приказу колажа стихова заједно са ученицама Бојаном Миљковић и Саром Ћирић. Етно сплет „Прели прело“ извеле су ученице Даница Бејатовић, Јована Јовић, Ања Станковић и Нађа Сибиновић. Песму „Зора је“ отпевале су ученице Емилија Милошевић и Даница Бејатовић.

У оквиру програма Свечане академије, публици су се путем видео позива представили бивши ученици Дома ученика у Прокупљу. Они су из свих крајева света, као и Србије, честитали рођендан установи у којој су провели најлепше дане свог живота. Како кажу, Дом ученика ће памтити по најлепшим тренуцима дружења, васпитању и образовању које им је омогућило да данас буду успешни и добри људи.

Претражите вести

Јелена Вуковић

Директор дома

email

Дом ученика средњих школа Прокупље

place Вука Караџића 10, 18400 Прокупље, Србија

local_phone 027/815-00-22

email office@domucenikapk.edu.rs

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %