sort proizvodi
news

Документарни филм о Београду из 1922.год

Autor:

  „ПЕДАГОШКИ ПРОЗОР У СВЕТ“

 (је и данас отворен и нуди  документарни филм о  Београду из 1922.год .као       КУЛТУРОЛОШКУ ПОСЛАСТИЦУ И ИСТОРИЈСКО БЛАГО)

Драги моји ученици ,уз причу о самопоуздању, данас Вам,као могућих  десет минута разбибриге али и нових сазнања , нудим и документарни филм о Београду из 1922.год.

Овај француски  кратки  документарни  филм  из далеке( читав један век удаљене ) 1922.год .је ,вероватно у форми филмских новости  приказиван у тамошњим биоскопима .

За мене  је био права културолошка  посластица: призори из престонице тадашње Краљевине Срба,Хрвата и Словенаца,слике обичних људи,свакодневни живот-нама сада непојмљив (из  угла  следећег века).

Од оца историје Херодота  па до данас,историја јесте,, учитељица живота.

Зато начините следећи корак и на  https://www.youtube.com/watch?v=qF_4_Wirx4I ZAVIRITE U BEOGRAD IZ 1922.god,(video) ,одгледајте овај филм који је у власништву холандског националног  филмског музеја.

(Накнадним прегледима ,открила сам да  и  у  југословенској Кинотеци, постоји филм о Београду из  1919.год.Тамо, можда пронађете још нешто за своју душу.

 

Ваш педагог, Лидија Ђорђевић

Претражите вести

Јелена Вуковић

Директор дома

email

Дом ученика средњих школа Прокупље

place Вука Караџића 10, 18400 Прокупље, Србија

local_phone 027/815-00-22

email office@domucenikapk.edu.rs

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %