sort proizvodi
news

Одржан културно-уметнички програм у организацији Дома ученика

Autor:

Дом ученика средњих школа у Прокупљу је поводом прославе 65. година, Граду Прокупљу  и својим суграђанима поклонио незаборавно вече културно-уметничког програма.

У препуној сали Дома културе, присутне је поздравила директорка Дома ученика, Јелена Вуковић, која је истакла да Дом није само зграда за смештај ученика, већ итекако важна установа у васпитању адолесцената и подршци њиховом развоју. Кроз деценије, Дом је постао друга кућа за многе ученике, пружајући им сигурно окружење, подршку и прилику за самосталност и лични раст. Овде се уче важне животне вештине попут самодисциплине, одговорности, тимског рада и толеранције према другима. Управо ова искуства обликују младе људе и припремају их за изазове које ће сусрести у животу. Та мала животна школа започиње зебњом и узбуђењем при првом доласку. Дом постаје друга кућа. Сваки дан је прилика за размену искустава и стварање нових пријатељстава која трају читавог живота, каже Вуковић и наглашава да је ученицима све надохват руке, учионица, ресторан, причаоница, терени, место где се све дели.

Како истиче, Дом је идеално место за постизање самосталности. Ту се уче, и усавршају вештине у доношењу одлука, управљању временом, коришћењу способности, јачању капацитета. Ту се овладава техником добре организације свакодневних обавеза, личног и професионалног развоја. Самосталност, одговорност и суочавање са различитим ситуацијама доприносе развоју свестраности и припремању младих за даљи живот.

 

У остваривању својих циљева, ова установа има изузетну подршку, Министарства просвете, Сектора за ученички и студентски стандард и Града Прокупља. Локална самоуправа велику пажњу посвећује развоју образовања и заједнице и чини да наш град сваким даном постаје боље место за живот и учење.

Овом приликом директорка Дома ученика, Јелена Вуковић, уручила је захвалнице представницима Града Прокупља, за огромну подршку у  реализацији бројних активности и манифестација, учешћу на разним спортским и културним такмичењима са којих су овој установи и Граду донели вредна признања и награде.

Захвалница је додељена Граду Прокупљу, а њу је испред локалне самоуправе примио члан Градског већа за инфраструктуру, Владица Младеновић. Захвалницу је добила начелница Градске управе, Невена Јовић, и члан Градског већа за информисање Марко Симић.

Ово признање додељено је и Милану Аранђеловићу, директору Туристичке организације Града Прокупља, а у име Дома културе уручено је Ивани Ђурковић. Захвалнице су додељене и Небојши Миленковићу Јумби, Зорану Петровићу, Лори Костић и Ивану Стојановићу. О успеху Дома ученика средњих школа, његових васпитача и ученика и свих запослених, сведоче бројне награде и признања, освојених на разним спортским и културним манифестацијама. Њихов успех, умеће и стваралаштво, представили су на приредби коју су поклонили граду и грађанима Прокупља. Била је то прилика да публика ужива у песми, плесу, фолклорним играма, драмским приказима и разним другим садржајима богатог културно-уметничког програма.

Претражите вести

Јелена Вуковић

Директор дома

email

Дом ученика средњих школа Прокупље

place Вука Караџића 10, 18400 Прокупље, Србија

local_phone 027/815-00-22

email office@domucenikapk.edu.rs

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %