sort proizvodi
news

Лични печата наших ученика Ђорђа, Јоване и Кристине

Autor:

Еразмус + програм је један од највећих програма ЕУ који финансира пројекте мобилности младих. Општи циљ Програма 2021-2027. је да путем целоживотног учења, подржи образовни, професионални и лични развој појединца у области образовања и спорта младих. Провођење времена у другој земљи са циљем учења, усавршавања и рада требало би да постане стандард као и познавање другог страног језика поред матерњег. Програм ће допринети већој социјалној кохезији, подстицаће и иновације, а премостиће се и јаз у знању, вештинама и компетенцијама младих у Европи.

У периоду од 03. до 15. 11. 2022. три наша ученика, Ђорђе Станковић, Јована Ивковић и Кристина Ивковић, ученици медицинске школе, добили су могућност да буду учесници овог програма под називом ,,За мобилност у Шпанији”.

Ученици су практичну наставу обављали у страчком дому Орпеа у Лас Росас де Мадрид, који је модерна приватна установа специјализована за ову област рада.

Током боравка у Шпанији у време слободних дана су били организовани излети, о чему сведоче слике наших ученика.

Избор ова три ученика је уследио на основу њихових мотивационих писама и разговора који су имали са професорима своје школе.

,,Сви текстови из серијала ,,Лични печати ученика“ имају за циљ да промовишу успех наших ученика и да послуже другима као модел за пример и угледање.“

Претражите вести

Јелена Вуковић

Директор дома

email

Дом ученика средњих школа Прокупље

place Вука Караџића 10, 18400 Прокупље, Србија

local_phone 027/815-00-22

email office@domucenikapk.edu.rs

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %