sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Дом ученика средњих школа Прокупље, жели Вам срећне Новогодишње и Божићне празнике!

„Знаш зашто људи славе Нову годину у ствари? Због нежности, због љубави, да би породица била на окупу, да се подсетимо да тако треба преко целе године, не само за Нову годину." Новогодишњи дар драмске секције Дома ученика свима који цене праве вредности била је представа „Свега има тамо где има љубави“ по тексту Србијанке Станковић „Спасавање Нове године или Деда Мраз ипак постоји". Вече је употпунио и учинио едукативнијим песник Љубиша Милошевић, који је са публиком поделио своје стихове посвећене дивном дечјем свету. Дом ученика средњих школа Прокупље, жели Вам срећне Новогодишње и Божићне празнике!

by

Лични печата наших ученика Ђорђа, Јоване и Кристине

Еразмус + програм је један од највећих програма ЕУ који финансира пројекте мобилности младих. Општи циљ Програма 2021-2027. је да путем целоживотног учења, подржи образовни, професионални и лични развој појединца у области образовања и спорта младих. Провођење времена у другој земљи са циљем учења, усавршавања и рада требало би да постане стандард као и познавање другог страног језика поред матерњег. Програм ће допринети већој социјалној кохезији, подстицаће и иновације, а премостиће се и јаз у знању, вештинама и компетенцијама младих у Европи. У периоду од 03. до 15. 11. 2022. три наша ученика, Ђорђе Станковић, Јована Ивковић и Кристина Ивковић, ученици медицинске школе, добили су могућност да буду учесници овог програма под називом ,,За мобилност у Шпанији”. Ученици су практичну наставу обављали у страчком дому Орпеа у Лас Росас де Мадрид, који је модерна приватна установа специјализована за ову област рада. Током боравка у Шпанији у време слободних дана су били организовани излети, о чему сведоче слике наших ученика. Избор ова три ученика је уследио на основу њихових мотивационих писама и разговора који су имали са професорима своје школе. ,,Сви текстови из серијала ,,Лични печати ученика“ имају за циљ да промовишу успех наших ученика и да послуже другима као модел за пример и угледање.“

by

Успешна сарадња са Ватрогасном службом града Прокупља се наставља

Још једна успешна, дугогодишња сарадња са Ватрогасном службом града Прокупља се наставља. Данас је у нашем Дому организована противпожарна вежба у којој су учествовали сви корисници и радници Дома. Циљ вежбе је био да кроз симулацију пожара који је избио у управи зграде ученици практично науче и увежбају начин евакуације и обавештавање надлежних служби. Вежба је успешно реализована и циљ је у потпуности остварен. Након симулиране вежбе, ученицима је одржано кратко предавање о безбедности. Захвални на сарадњи.

by

Педагошко вече у оквиру обележавања Дечије недеље

У четвртак 06.10.2022. током обележавања Дечије недеље, било је педагошко вече. ЛЂ. и ТР. су припремиле и реализовале следеће садржаје: 1. ,,Мој тајни пријатељ" (социјална игра за олакшавање процеса домске адаптације нових ученика). 2. ,,Упознајем друга/другарицу поред себе" (упознавање на симпатичан и интерактиван начин). 3. ,,Моја очекивања од Дома, групног васпитача и педагошкиње?" (анкетирање и информисање о очекивањима). У предивној атмосфери ТВ сале Дома ученика у Прокупљу, која је одисала лепотом младости, енергије и радозналости, кришом су се сусретали погледи нових домаца, навикавајући се на домски дух и ритам.

by

3.дан обелезажања Дечије недеље

Забавно вече "По трагу", 3.дан обелезажања Дечије недеље 6 тимова у 6 корака (мозгалице, питалице, загонетке, детективске приче, скривени појам/укрштеница и игра - речи уклопи, видео склопи).

by

Други дан обележавања Дечије недеље

Други дан обележавања Дечије недеље, посвецен је праву на слободу изражавања. Тема: "Три тона истог говора" је омаж дијалектима у српском језику, а посебно богатим тоновима југа. Реализована је мини радио емисија (домски разглас) са циљем да се промовише богатство и лепота говора нашег поднебља. Браво за тим, окупљени око Саре бриљирали Милена Вранић, Немања Крстић, Момчило Тасић, Новак Ђорђевић и Јулијана Величковић, младе снаге Дома.

Претражите вести

Јелена Вуковић

Директор дома

email

Дом ученика средњих школа Прокупље

place Вука Караџића 10, 18400 Прокупље, Србија

local_phone 027/815-00-22

email office@domucenikapk.edu.rs

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %