sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Новогодишња чаролија

Као и претходних година у нашем топлом дому почело је предпразнично расположење и украшавање.Веште руке васпитача украсиле су део испред управне зграде.Сада ће на потезу бити наши ученици и њихово маштовито украшавање дома.

by

Заштита од пожара – Тест

17.01.2022. Године у Дому ученика одржано предавање из области заштите од пожара. Лице за безбедност и здравље је одржало предавање и уједно су запослени одрадили тест на ту тему.

by

Дом ученика обележио Светог Саву

Уважене колеге, поштовани родитељи, драги ученици, Уз жељу да следеће године славимо у другачијим, срећнијим околностима, честитамо свима Савиндан! Уз химну светитељу, молитву за све ученике и запослене, пресечен је колач и предато колачарство. Уз благослов, након послужења житом, јереј Немања Симић, одржао је кратку беседу о значају Светог Саве као просветитеља и духовног родитеља. Након свечаности, представници Домског парламента одлазе у посету дечици која се налазе на лечењу на педијатријском одељењу прокупачке болнице где ће им уручити дарове, које су прикупили у својој хуманитарној акцији “ Деца деци“. У складу са значајем и делом првог српског просветитеља, посебно су истакнута имена ученика који својим радом, залагањем и добрим делима следе пут доброте и хуманости, који је чврсто трасирао Свети Сава.

by

Домско ружичасто вече

И ове последње среде 23. фебруара настављена је традиција обележавања Дана розе мајица или Међународног дана борбе против вршњачког насиља. Домски парлментарци су активни учесници у укупној стратегији планирања, реализације и евалуације протективних и едукативних садржаја на тему заштите ученика од насиља. Циљеви вечерашњег дружења (у розе атмосфери) су следећи: Подизање нивоа знања и свести о значају превентивних и протективних садржаја и активности на тему вршњачког насиља и насиља уопште Ефикасно и благовремено препознавање ризика од насиља и самог насиља Да се никада више не појаве приче попут приче о Алекси Јанковићу (Ниш) и Анђели Тодоровић (Врњачка Бања) Да осуђујућа реакција на насиље увек буде заједничка мисао, осећање, став и понашање . Финиш едукације и дружења је био у форми исписивања слогана који осуђују насиље, а промовишу: толеранцију, поштовање и разумевање различитости, емпатију, вршњачко заједништво, сарадњу и тимски дух. Слогани су диктирани срцем и разумом ученика. Наше ружичасте мајице су говориле уместо нас. Ненасиље је дуг и тежак пут – који се сваког дана мора упорно ,,утабавати“ . Ми у Дому ученика средњих школа у Прокупљу, вечерас смо то учинили на овај начин. Добре вибрације, знање, воља и енергија шириће се и даље домом јер су сада на реду наши парламентарци – да све ново, научено и прихваћено даље прошире унутар својих васпитних група,  на начин који је њима прихватљив, разумљив и ефикасан.

by

Нападамо домијаду у свим категоријама

Вечерас је у Дому одлучено: – Нападамо домијаду у свим категоријама, – Стратегија: збијање редова, ојачавање тимова, – Наоружавамо се знањем, користимо умењем, – Освајамо осмехом! Без преговора до договора! Директор, васпитачи и ученици дома.

by

Дигитална солидарност

Ваш педагог је, тражећи начине и могућности како да вам помогне и буде подршка, дошао до сазнања о постојању портала Дигитална солидарност Владе Републике Србије – као места на коме можете пронаћи пуно информација о бесплатним платформама за учење на даљину, о бесплатним оnline књигама, курсевима, филмовима, музици, телевизијским садржајима. Надам се да ћете на овом порталу пронаћи нешто по свом личном укусу, афинитету, интересовању и да ће бити од користи.

Претражите вести

Јелена Вуковић

Директор дома

email

Дом ученика средњих школа Прокупље

place Вука Караџића 10, 18400 Прокупље, Србија

local_phone 027/815-00-22

email office@domucenikapk.edu.rs

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %